![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwykle problemy z css w IE w wersji poniżej 7... Robiłem laya i oczywiscie ciagle sprawdzając działanie na IE (mam 7) oraz FF (2) wsio ładnie pięknie, ale po przejściu do kumpla i odpaleniu sajta na IE 5 oraz 6 coś nie działa... Może ktoś zerknąć na to co mam źle?
strona to: helpdeska.home.pl Ten post edytował exseerius 9.08.2007, 09:45:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To teraz weź zawartość pliku wykonawczego (tego już bez doctype'u) skopiuj do nowo utworzonego i tam doklej doctype skopiowany skądś indziej.
Chodzi o to, że zdarza się, że przed doctype'em lądują dziwne krzaki, których nie jesteś w stanie zobaczyć. Widziałem takowe przy podglądzie źródła Twojej strony, a nie rozpisując się za bardzo najprostrzym sposobem na pozbycie się tego jeżeli nie widzisz ich u siebie to utworzenie pliku od nowa ze skopiowaną treścią bez doctype'a i dołożenie go od nowa. Inna historia jeżeli przed:
masz umieszczoną logikę strony. Ale tu chyba nie ma tego problemu bo po usunięciu doctype'u sytuacja się poprawiła. Mniejsza póki co o większość. Spróbuj zrobić co napisałem i zobaczymy czy pójdzie. Jak nie to będziemy kombinować dalej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Ten post edytował babejsza 7.08.2007, 14:45:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:25 |