![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Moj problem wyglada nastepujaco:
User w jednej z opcji do wyboru ma link: dodawanie urzadzen. plik wyglada tak:
po kliknieciu tego linku wyswietla sie lista placowek i wybiera on do ktorej z nich chce dodac urzadzenie. wybiera placowke i wybiera "dodaj urzadzenie" uruchamiajac drugi skrypt:
Nietety nie wiem jak kolejny raz przekazac id placowki aby po kliknieciu "dodaj" do tabeli urzadzen dodana zostala nazwa, model oraz id placowki do ktorej nalezy dane urzedzenie. Oprocz tego, chcialbym aby po dodaniu mozna bylo powrocic do poprzedniego okna (formularza do wpisywania nazwy i modelu). plik addev.php wyglada tak:
Ma ktos jakies pomysly? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ma zawierać lab_id?,W pierwszym formularzu przypisujesz tą wartość do $_GET i $_POST. Jednak ta wartość jest pusta, dlatego zapewne nie dodaje się do bazy (brak sprawdzenia poprawności zapytania, poczytaj o mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual). W pierwszym formularzu musisz tej wartości dać jakąś wartość, jak zauważyłem includujesz kilka plików, jak się domyślam to z nich wyciągasz $lab_id, tak?
W Twoim wypadku, jeśli masz dwa formularze to przesyłanie metodą $_GET, tego id powinno w zupełności wystarczyć, ja źle zrozumiałem, bo myślałem, że takich formularzy będziesz miał kilka. uff.. Pozdrawiam. ~edit Analizując od początku ten skrypt to może:
Chociaż nie wiem, odpisz na powyższe pytania, podaj jakie błędy itp. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 07:35 |