![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taką sytuację: istnieje obiekt: <div id='przycisk' onClick='no i tutaj to robi swoje' /> jak z poziomu JS wywołać tą metodę onClick? czyli zrobić coś takiego mniej więcej jak: document.getElementById('przycisk').onClick() <- o taką linię kodu mi chodzi, tyle że działającą (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) naszukałem się po necie tego, ale nic nie zdziałałem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sticker:
Wiem że funkcja sama się nie wywoła i trochę ciężko mi napisać o co dokładnie mi chodzi. Ekhem... powiem to tak: Masz np: button z JAKIMŚ zdarzeniem, ale wiesz tylko że to jest onClick (<input type='button' onClick='i_tego_nie_wiadomo_co_sie_tu_sie_kryje' /> - jak wywołać to 'onClick' NIE klikając w button? ----- webdicepl: no ok, uproszczony kod (chodź wiele on chyba nie pomoże)
Funkcja HREF tak działa:
więc kod: <div id='przycisk' ".href('otworz','walcz','xajax.getFormValues(\'formatka\')').">Walcz</div> po przetworzeniu wygląda tak: <div id='przycisk' onClick="xajax_otworz('1234567890abcde...','walcz',0)[">Walcz</div> więc zdarzenie onClick ma funkcję, która za każdym razem ma inne parametry i teraz chce stworzyć funkcję function funkcjaA() (kod 1, linia 4 - jej wywołanie) { po kliknięciu entera jest wywoływane zdarzenie onClick z DIVa o nazwie 'przycisk'> } Do czegoś już doszedłem
co zrobić by to drugie działało? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:53 |