![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napoczatku przyszlego roku chcialbym ruszyc z pracami nad portalem pracy (cos na wzor pracuj.pl) Zastanawiam sie nad wyborem technologii: pracuj.pl jest napisane w asp. Osobiscie znam php'a na tyle ze sam moglbym stworzyc taki serwis, ale php coraz bardziej kojarzy mi sie z lamerstwem i ogolnie malo profesjonalnie. znam troche jave ale nie na tyle zebym mogl teraz juz to napisac (wiec pewnie musialbym zlecic komus napisanie tego). BAza: mysql, mimo wszystko. znacznie szybsza od postgresa. Wiec reasumujac bylbym za: java + mysql + linux. dajcie znacc o tym sadzicie. a moze jednak ten php? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chodzi mi o profesjonalizm rozwiazania Najpierw zadbaj o argumenty, po gadając, że PHP jest lamerskie, bo jest prekompilowane, robisz z siebie PROFIsjonaliste... Cytat silnik javy jest stabilnijszy z tego co czytalem Przestań czytać i sam sprawdź... Cytat sa na tym forum programisci javy ? Są, i pewnie zaraz któryś zabierze głos... Cytat z tego co wiem java jest darmowa i nic wiecej nie bedzie mnie to kosztowac Znajdź odpowiedni hosting albo dedyk, na którym zainstalujesz Tomcata (albo będzie tam zainstalowany), a potem mów, że nie będzie Cię to nic kosztować. Chyba, że chcesz postawić własny serwer, na tej swojej Neostradzie, z której korzystasz (tak, whois jeszcze działa na forum). Cytat znam troche jave ale nie na tyle zebym mogl teraz juz to napisac (wiec pewnie musialbym zlecic komus napisanie tego). Mhm, to kolejny dowód na to, że musiałbyś ponieść jakieś koszty... i to nie byle jakie, programiści Javy bardzo dobrze się cenią (zreszą, php-owcy także). Coś mi się wydaje, że nie potrafisz niczego poza napisaniem "szołtboksa" w PHP, a już napewno nie korzystałeś nigdy ze struktury MVC dla PHP5... Może nawet Twoja wiedza o PHP zakończyła się na wersji 4.4.... Podsumowując, wróć to programowania w Pascalu, tam od razu sobie .exe możesz stworzyć. Olej PHP, Ruby on Rails, Python, Perl... wogóle olej programowanie i zajmij się grą w Sapera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:43 |