![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napoczatku przyszlego roku chcialbym ruszyc z pracami nad portalem pracy (cos na wzor pracuj.pl) Zastanawiam sie nad wyborem technologii: pracuj.pl jest napisane w asp. Osobiscie znam php'a na tyle ze sam moglbym stworzyc taki serwis, ale php coraz bardziej kojarzy mi sie z lamerstwem i ogolnie malo profesjonalnie. znam troche jave ale nie na tyle zebym mogl teraz juz to napisac (wiec pewnie musialbym zlecic komus napisanie tego). BAza: mysql, mimo wszystko. znacznie szybsza od postgresa. Wiec reasumujac bylbym za: java + mysql + linux. dajcie znacc o tym sadzicie. a moze jednak ten php? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Osobiscie znam php'a na tyle ze sam moglbym stworzyc taki serwis, ale php coraz bardziej kojarzy mi sie z lamerstwem i ogolnie malo profesjonalnie. Chłopie zastanów się co piszesz.... Chyba sam jesteś lamą i mało profesjonalistą (jak na lamę ;P ). Są osoby tzw. Programiści PHP którzy zarabiają krocie, więc nie pieprz mi tu że PHP jest językiem lamerskim i mało profesjonalnym. Cytat java + mysql + linux. Java czy Javascript? Bo oba języki są mylone b. często. Ciekawe połączenie Java + MySQL + .... tylko po co obciążać i serwer i przeglądarkę usera pierdołami.... Cytat z tego co wiem java jest darmowa i nic wiecej nie bedzie mnie to kosztowac.. PHP też... Cytat php jest lamerskie w tym sensie ze jest to jezyk skryptowy, prekomilowany.. a jaki ma być... sam właśnie dajesz sobie przykład że sam jesteś lamerem... PHP to wspaniały język. Widocznie twoja wyobraźnia jest tak mała że nie umiesz jego obsługiwać. Jak nie chcesz używam PHP to twoja sprawa. Tylko po cholerę wkurzasz innych na forum... idź lepiej na miasto zobaczyć co jest cool a co nie ;P (jak to jeden z naszych rozmówców doradzał) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 14:31 |