![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napoczatku przyszlego roku chcialbym ruszyc z pracami nad portalem pracy (cos na wzor pracuj.pl) Zastanawiam sie nad wyborem technologii: pracuj.pl jest napisane w asp. Osobiscie znam php'a na tyle ze sam moglbym stworzyc taki serwis, ale php coraz bardziej kojarzy mi sie z lamerstwem i ogolnie malo profesjonalnie. znam troche jave ale nie na tyle zebym mogl teraz juz to napisac (wiec pewnie musialbym zlecic komus napisanie tego). BAza: mysql, mimo wszystko. znacznie szybsza od postgresa. Wiec reasumujac bylbym za: java + mysql + linux. dajcie znacc o tym sadzicie. a moze jednak ten php? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pozdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co wiem java jest darmowa i nic wiecej nie bedzie mnie to kosztowac..
co do tomcata - dlamnie nie jest problemem instalka tego:) poza tym sa inne serwery (poza apachem) tore swienie radza sobie z java(resin).. php jest lamerskie w tym sensie ze jest to jezyk skryptowy, prekomilowany.. silnik javy jest stabilnijszy z tego co czytalem.. chodzi mi o profesjonalizm rozwiazania. przecietnego uzytkownika rezczywiscie malo co obchodzi w czym jest serwis napisany, ale idac tym tropem mozna powiedziec po co tez pisac obiekotowo, skoro to samo mozna osiagnac proceduralnie.. albo w ogole wszystkonapisac w czytsym htmlu.. itd.. sa na tym forum programisci javy ? to ich glosu chetnie bym posluchal. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:14 |