![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypadkowo znalazłem taką opinię na ten temat. Co Wy o tym sądzicie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam kierowce ( znajmomy znajomego znajomej ) co zarabia 1500.
Więc jak widać w każdym zawodzie są mniej i więcej zarabiający. Wiadomo można wziąść za przykład kierowce z pensją 7000 PLN co pracuje dla jakiejś wypasionej zagranicznej firmy i porównaćgo z programistą z jakieś wiochy co zarabia 700 PLN. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomo można wziąść za przykład kierowce z pensją 7000 PLN co pracuje dla jakiejś wypasionej zagranicznej firmy i porównaćgo z programistą z jakieś wiochy co zarabia 700 PLN. Ja nie mówię o jakimś znajomym znajomego, pracującym w zagranicznej firmie, tylko o kierowcach z polskich firm, w tym z mojej, którzy nie spędzają dziesięciu miesięcy w trasie, bo jeżdżą po kraju i w każdy weekend są w domu. A dlaczego podałem akurat przykład kierowców: z dwóch powodów. Po pierwsze jestem z tą branżą od jakiegoś czasu związany, więc znam ją dobrze. Po drugie, by ukazać różnice w poziomie wykształcenia między programistą a kierowcą i w wysokości pensji. Cytat Programistą być warto, jeżeli lubisz to robisz. Jeżeli potrafisz ciągle się uczyć i znajdować wciąż nowe i dobre rozwiązania starych problemów. Ale nie warto jeżeli myślisz tylko o kasie. A czy da się żyć nie myśląc o kasie? Żona, dzieci, mieszkanie, samochód, pies, wakacje...... Cóż hobby jest niewątpliwie potrzebne, ale żyć z czegoś trzeba. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy da się żyć nie myśląc o kasie? Żona, dzieci, mieszkanie, samochód, pies, wakacje...... Cóż hobby jest niewątpliwie potrzebne, ale żyć z czegoś trzeba. Dlatego komuśtakiemu nie polecam bycia programistą. Ale jeśli mieszkasz sam lub z rodzicami, masz otwarty umysł kochasz programowac i nie zraza cie to ze masz niewielkie szanse na dobrze platna prace w nablizszej perspektywie, to wtedy warto byc programista. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:47 |