![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
panowie mam takiego laptopka http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/2715/ , jak widzicie z Vistą. Problem w tym ze gdy zgrałem sobie nie nią swoje stare programy z XP ( XAMPP, eclipse, zend studio) to nie widzi mi plików exe. (1) Można jakoś uruchomić programy te z XP pod Vistą? (2) Gdy natomiast instaluję sobie XP wyskakuje mi komunikat bluescreen (jeszcze przed załadowaniem sie instalatora): "STOP: 0x0000007e (0xc0000005, 0xf75de0bf, 0xf7a2a208, 0xf7a29f08) *** pci.sys Adress f75de0bf base at f75d7000, dateStamp 3b7d855c" Wie ktoś co na to poradzić? Zależy mi na rozwiązaniu któregokolwiek z problemów, ponieważ muszę zrealizować zlecenie, nie ważne czy pod Vista czy XP. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powrócę jeszcze do kwestii Visty:
zrobilem sobie odzyskiwanie systemu z "HP BACKUP AND RECO.....", trwało to tylko 2h i mogłem cieszyć się znowu systemem:] zainstalowałem również tym razem Zend Studio, i co? Tak jak myślałem, nie ma plików wykonywalnych. Następnie spróbowałem z XAMPPem, no tutaj już był progress bo system zauważył pliki z końcówką ".exe" i nawet wirtualny serwer chodził. Jednakże na poprzedniej instalacji WinV nie było można nigdzie ich znaleźć. Mam Xp HE z SP2 i nie ma żadnych konfliktów sprzętu, ale musiałem zmienić ustawienia SATA w BIOSie. Także udało się bez potrzeby dołączania napędu czy bootowania sterowników. Dzięki za pomoc. #Ten XP HE to obsłuży mojego dwurdzeniowca? Czy potrzeba PRO? # UPDATE # panowie potrzebuję jeszcze raz pomocy, Pamiętacie, pisałem że przy próbie zainstalowania WIN XP HOME z SP2 z wyłączonym native SATA nie ma problemów. Kupiłem więc sobie WIN XP ale tym razem w wersji PRO , również z SP2 i pojawia się dziwny problem, niezwiązany ze sprzętem - albo przynajmniej nie w ten sam sposób co w pierwszym moim poście w temacie (wyłączyłem co możliwe w BIOSie). Tym razem po załadowaniu sterowników przez instalator (z wyłączonym native SATA) oglądam blue screen: Kod SESSION3_INITIALIZATION_FAILED (....) *** STOP : 0x0000006F ( 0xC0000020, 0x00000000, 0x00000000, 0x000000000 ) *** Czy i tym razem muszę próbować nLite i integracji tych sterowników (bo przy włączonym natve SATA chce sterowników) ? Czy może to jest problem innej natury niż problemy z napędami? Ten post edytował gam3r 24.07.2007, 15:57:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:49 |