![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje wykonać moduł kopii bezpieczeństwa który będzie dla przykładu: co tydzień wykonywał kopie wszystkich plików, przerzucał je do innego folderu który potem zostanie skopiowany. Pod koniec miesiąca wszystkie kopie są kasowane i tworzone są nowe...czyli pod koniec miesiąca kasuje 4 foldery. Teraz pytanie...jak to z grubsza zrobić? Wykorzystać do tego CRON`a? Jeśli tak to prosiłbym o jakieś naprowadzenie bo z CRON`a nigdy nie korzystałem i dopiero będę szukał w sieci odpowiednich materiałów. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy Ty naprawde myslisz ze mi sie chce pisac gotowca?
Pokombinuj troche, to nie jest trudne. Wystarczy lekko zmodyfikowac ten skrypt, zeby kazdego dnia sprawdzal inny dzien tygodnia. Poza tym nie wiem czy dokladnie przeczytales to co ja napisalem: 'Moze po prostu kaz uruchomic jeden plik php jeden raz dziennie, w tygodniu itp. a w nim z mysql pobierz nazwy plikow ktore chcesz uruchomic.' Schemat dzialania: Strona Administratora ktory nie ma dostepu do crona posiada formularz do zaladowania do bazy danych nazwy pliku. Skrypt: Pobiera z bazy danych nazwy plikow php i uruchamia je. Cron: Uruchamia skrypt. Wszystko. Bardziej lopatologicznie bylo by tylko napisac gotowca czego nie zamierzam robic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:42 |