Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> hp 6710s : vista => xp = wał
gam3r

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
panowie mam takiego laptopka http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/2715/ , jak widzicie z Vistą. Problem w tym ze gdy zgrałem sobie nie nią swoje stare programy z XP ( XAMPP, eclipse, zend studio) to nie widzi mi plików exe.
(1) Można jakoś uruchomić programy te z XP pod Vistą?
(2) Gdy natomiast instaluję sobie XP wyskakuje mi komunikat bluescreen (jeszcze przed załadowaniem sie instalatora):

"STOP: 0x0000007e (0xc0000005, 0xf75de0bf, 0xf7a2a208, 0xf7a29f08)

*** pci.sys Adress f75de0bf base at f75d7000, dateStamp 3b7d855c"

Wie ktoś co na to poradzić?
Zależy mi na rozwiązaniu któregokolwiek z problemów, ponieważ muszę zrealizować zlecenie, nie ważne czy pod Vista czy XP.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sztosz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A ten XP ze zintegrowanym SP2? Najwyraźniej konflikt sprzętu z systemem operacyjnym. A dokładniej albo obsługa PCI, albo jakieś urządzenie na tej szynie, czyli np. dzwiękówka, albo sieciówka. Z pracy napiszę Ci dokładniej z czym problem.

A niewidzialne exe to jakiś żart tak? Napisz dokładnie co to znaczy "Problem w tym ze gdy zgrałem sobie nie nią swoje stare programy z XP ( XAMPP, eclipse, zend studio) to nie widzi mi plików exe." Po instalacji? Czy jak?

UPDTATE: Wyłącz w BIOS'ie wszelkie "zbędne" urządzenia typu karta sieciowa, karta dzwiękowa etc... Jeśli to nie pomoże, to spróbuj włączyć emulację SATA jako PATA (IDE) zakładając że dysk jest na sata. Jeżeli to nie pomoże to problem może być z PCI-E, zakładając że masz to w kompie. Najważniejsze abyś instalował XP ze zintegrowanym SP2!

Ten post edytował sztosz 23.07.2007, 07:38:46
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:40