![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2007 Skąd: Zgorzelec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym się zapytać czy łącze 1536 kb/s wystarczy żeby założyć serwer, na którym będzie 20-30 unikalnych wizyt dziennie? Chodzi mi o to czy jest to wystarczająca prędkość na taki prosty serwer (max 2 osoby online) z góry dziękuję za odpowiedż pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
po pierwsze - nie radzę. p2p zapycha porty niemiłosiernie, chyba, że chces by użytkownicy widzieli wciąz - 'przekroczono czas połaczenie'
po drugie - 'budowa' serwera w domu jest nieopłacalna. dobry hosting można wykupić za 50 zł rocznie i spokojnie na takim forum podźwignie i to dosyć spore. wydatek niewielki, a policz ile zaoszczędziś gdy bedziesz wyłaczał komputer, bo serwer musi być ON 24/7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze - nie radzę. p2p zapycha porty niemiłosiernie, chyba, że chces by użytkownicy widzieli wciąz - 'przekroczono czas połaczenie' Nieprawda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Albo raczej zależy to od systemu operacyjnego i konfiguracji wszystkiego. Ja mając łącze 1Mbit/256kbit bez problemu ściągam różne rzeczy poprzez protokół bittorent i w tym samym czasie gram w CS z serwerem dedykowanym założonym na moim kompie (osobno serwer i klient) i nie ma problemu z opóźnieniami. W service pack 2 do XP limit połączeń jednoczesnych wychodzących został na sztywno (hardcoded) ustawiony na 10, to samo jest w Viście [nie ma sensu komentować idiotycznych powodów idiotycznego zachowania Microsoftu]. Ale wystarcza zmiana kilku bajtów w tcpip.sys i wszystko śmiga bez problemu, zakładając że limit połączeń programu którym ściągamy jest rozsądny (większość ma nie najgłupsze kreatory) i ograniczyć ściąganie tak żeby ze 20 kB uploadu i downloadu zostało. Na CS'a starczy. Na stronkę o której mowa też, może nie będzie śmigać jak google, ale nie powinno być problemu. Dużo zależy od sterowników karty sieciowej czy modemu, bo jak są kiepsko napisane to się Net będzie dławił. Jak to w Linuxie wygląda nie wiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 00:39 |