![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy instalował ktoś Apache 2.2.4 pod Windows Vista? Mam pewien problem i nie mam pojęcia jak to ominąć. Ściągam sobie Win32 Binary (MSI Installer) z apache.org i po instalacji pokazuje mi się błąd: Odmowa dostępu: Failed to open the WinNT service manager. Czyli nie mogę zainstalować usługi Apache :/ Po tym błędzie zaraz pokazuje się drugi błąd: Nie można odnaleźć określonego pliku. No installed service named "Apache2". Jak można to uruchomić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Sorry za odswiezenie tematu, ale nie chcislem zakladac nowego. Do rzeczy: przez 2 miesiace z roznych przyczyn musze sie meczyc na laptopie z Windowsem Vista. Moj problem nie dotyczy instalacji Apacha, czy PHP, ale szybkosci dzialania serwera na localhost. Otoz chodzi o to, ze zwykla strona na localhost laduje sie z predkoscia... lacza modemowego :| Poza tym wszystko dziala poprawnie, apache (2.2.4) smiga, doinstalowane PHP (5.2.3) i Mysql (5.0.45) tak samo. Czyli wszystko jest niby ok, denerwuje mnie jedynie czas wysylania stron do przegladarki. Czasami trwa to tak dlugo, ze dostaje timeout :| Raczej nie uwierze, ze to wina sprzetu (core 2 duo, 2 gb ram). Macie jakies pomysly jaka moze byc przyczyna mojego problemu? EDIT: Dodam jeszcze, ze probowalem zainstalowac gotowy pakiet XAMPP, ale szybkosc dzialania byla identycza. Ten post edytował sowiq 17.07.2007, 04:25:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 12:20 |