![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc.
Zainstalowalem Oracle i kiedy chce sie polaczyc mam komunikat: ORA-12154: TNS: nie udało się rozstrzygnąć podanego identyfikatora połączenia. Co mam zrobic? Trzeba cos zmieniac w plikach? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem to samo przed chwilą i podmieniłem pliki z poprzedniej instalacji
możesz je zmodyfikować LISTENER.ORA Network Configuration File: C:\oracle\ora90\network\admin\listener.ora # Generated by Oracle configuration tools. LISTENER = (DESCRIPTION_LIST = (DESCRIPTION = (ADDRESS_LIST = (ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC0)) ) (ADDRESS_LIST = (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = nazwa_twojego_KOMPUTERA )(PORT = 1521)) ) ) ) SID_LIST_LISTENER = (SID_LIST = (SID_DESC = (SID_NAME = PLSExtProc) (ORACLE_HOME = C:\oracle\ora90) (PROGRAM = extproc) ) ) a przede wszystkim zmień plik# TNSNAMES.ORA Network Configuration File: C:\oracle\ora90\network\admin\tnsnames.ora # Generated by Oracle configuration tools. SIDbazyDANYCH_ADRESip = (DESCRIPTION = (ADDRESS_LIST = (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = ADRESip)(PORT = 1521)) ) (CONNECT_DATA = (SID = SIDbazyDANYCH) (SERVER = DEDICATED) ) ) u mnie zadziałało |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:11 |