![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie,
Chciałbym poprosić Was o ocenę strony e4www. Chodzi mi o projekt graficzny jak i kod xhtml+css. Pozdrawiam, Tsharek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
odnośnie kodu w jednej linijce: jest to zrobione specjalnie przez naszą klasę do szablonów: tak jakoś już mam że lubię wszystko optymalizować:P po co przeglądarce znaki karetki, tabulacji jak i ona tak to ignoruje:P Oczywiście w szablonach wszystko mamy ładnie poukładane i tylko przy parsowaniu specjalną metodą clean usuwamy zbędne znaki. Cytat Jak dla mnie to też raczej na plus. Grafika ładna jednak flash w "Nasi klienci" niedopracowany - lewa kolumna logotypów przeskakuje w prawo jakieś 2px. Poza tym można by się jeszcze przyczepić braku <li> w menu... trochę ciężko to oceniać kiedy wszystko jest w jednej linii... Nasi klienci to nie jest flash tylko javascript, to że przeskakuje o 2px - najprawdopodobniej oglądasz stronkę pod firefoxem i najprawdopodobniej jest to wina firefoxa (nic tam nie przesuwam - jedyne co to zmieniam opacity) Co do menu że nie jest w liście <ul> i <li>: Zastanawialiśmy się przez jakiś czas czy menu to faktycznie jest lista, i doszliśmy do wniosku że jednak nie:) A pozatym moje "chore" podejście do optymalizacji:) (<li></li>) to całe dziewięć bajtów na każdy link nie licząc ULa:) wiem wiem, to może się wydać chore, ale już mi tak zostało z programowania w ASMie:) Cytat Lay mi się podoba, aczkolwiek denerwuje mnie to, że jak ładuję storny to mam białe plamy tam gdzie ładują się obrazki czy flash. Ja osobiście dodałbym do CSS-a background o tym odpowiednim kolorem, od razu było by ok. Jest background dla tego flasha: we wcześniejszych wersji flasha nie było takiej "rozwijanej kurtyny" dlatego backgroubnd odrazu pokazuje rozwiniętą kurtynę. natomiast pomysł się zmienił i flash zaczyna się od "rozwinięcia kurtyny". Dlatego będziemy musieli to poprawić:) Dzięki za info:) Pozdrawiam, Tsharek Ten post edytował tsharek 9.07.2007, 19:28:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:19 |