![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie dziś szef zapytał mnie czemu kolejny projekt mamy robić w PHPie. Odpowiedź oczywista: bo tak i tyle.
Po chwili jednak ... w sumie siedzę od chyba z 8 lat w tym środowisku i chyba zupełnie straciłem z oczu konkurencję. Nie żeby tam od razu przekwalifikowywać się ale ... dochodzę do wniosku że czasem trzeba rozejrzeć się w koło i zobaczyć jak ma się konkurencja. Ktoś byłby w stanie podać / wymienić jakieś rozsądne argumenty aby przesiadać się na inne technologie?? Albo z drugiej strony jaką technologią można inaczej ugryźć przykładowy projekt portalu na poziomie 30-80tyś unikatowych userów dziennie z typową zawartością merytoryczną + forum, komentarze itd. ASP to jeszcze żyje?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Seth: Zgadzam się z Toba w tym ze nawet w php jest wszystko juz napisane przez kogos, ale idea web controls o ktorej mowie naprawde przyspiesza prace, powiedzmy ze chce zrobic jakis DataGrid z paginacja, ile to mi zajmie w php a ile w asp.net? nie wymagam juz zeby kazdy cell byl edytowany ajaxowo... w asp.net nie wiecej niz 30 sekund, i moze 5 minut na tuningowanie....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 09:15 |