![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
dopiero raczkuje w temacie php wiec prosze o wyrozumialsc. mam taki kod i chce pokazac wynik zapytania sql na stronie:
krzyczy : Warning: Invalid argument supplied for foreach() hasla użytkownicy itp sie zgadzaja o co chodzi ? ------------------------- ponieważ dostałeś już odpowiedzi nie zamknę wątku ale dodam odpowiedni [tag] do tematu na przyszłość o tym pamiętaj ~Cienki1980 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam dwa pytania. Chodzi o ta czesc kodu:
Jezeli sie myle to mnie poprawcie. Rozumiem ze funkcja mysql_fetch_array($wynik) tworzy tablice asocjacyjna z wyniku odpowiedz bazy w ktorej jest jeden klucz o nazwie tytul i ktory przyjmuje rozne wartosci, tyle wartosci ile jest wybranych rekordow z tabeli. Tablica zapisana jest nastepnie w $wiersz. Teraz zaczynaja sie moje pytania. 1. Z tego co wiem do dzialania petli while potrzebne jest spelnienie warunku w nawiasie a jezeli dobrze czaje warunek ten bedzie zawsze spelniony bo nie widze w nim zadnego licznika petli. Czyli bedzie to nie konczaca sie petla chyba ze jest jakis niejawny licznik ktory wplywa na spelnienie lub nie warunku w petli. 2. W jaki sposob wobec tego pod zmienna $a beda podstawiane kolejne wartosci wyciagniete z tablicy $wiersz skoro nie ma licznika. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 05:11 |