![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś chodziłem na kurs Oracle. Tam nas uczyli, że za pomocą oracla można tworzyć procedury. Niestety to było dawno i nie pamiętam jak to było a jakoś nie mogę się doszukać? Jest takie coś możliwe za pomocą mySQL?
Jeśli tak to jak przekształcić poniższą procedurę php na zapytanie mySQL ? Serdecznie prosze o pomoc. Ten post edytował Black-Berry 30.06.2007, 09:21:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle ze duzo sie nie rozminolem z tym co chciales osiagnac,dopiero wstalem.
Ten post edytował wijet 30.06.2007, 11:46:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wijet Dzięki wielkie za kod ale nie wiem czemu wyskakuje mi coś takiego
Kod SQLERROR: Something is wrong in your syntax obok 'delimiter // CREATE PROCEDURE zwieksz () ' w linii 1 Czy to znaczy że mój silnik SQL nie obsługuje tego? Czy może zle to podpiąłem przez php. kod który wysłałeeś zapakowałem do zmiennej $sort_query i wywołałem tak: Nie wiem czy dobrze myślę. Mam raczej niewielkie doświadczenie w bazach danych. @c3zi Moja tabela zawiera wartosci zmiennoprzecinkowe w polu succession. Biorą się one stąd, że kiedy dodaję nowy wpis pomiędzy dwa istniejące ustalam jego kolejność jako liczbę z przedziału pomiędzy nimi. Teraz kiedy posortuję te wpisy liczbami naturalnymi mam pewność, że jeśli dodam jakiś nowy wpis to będę miał wszystko poukładane. Dzięki temu mam bardzo fajnie wszystko poukładane w bazie i później wyświetlając tabelę która zawiera pole z kolejnością nie muszę już tych danych obrabiać tak żeby były ponumerowane. Ten post edytował Black-Berry 30.06.2007, 13:00:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 00:54 |