![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
ciałbym aby podczas wysyłania danych do bazy , automatycznie dopisała mi się aktulana data z godziną do kolumny 'data' w bazie danych , ale tylko w tych wierszach które aktualnie są modyfikowane.? to częśc kodu formularza
czy mozna zrobić tak aby dodatkowo aktualna data dopisywała się do wiersza któy modyfikuje tym formularzem? dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę się pogubiłem w Twoim problemie:)
No dobra, spróbujmy to uściślić: Odczytujesz dane (1-szy post) jako rekordy, które spełniają określony warunek. I tu pytanie: Czy masz jakiś KLUCZ? Zapytam inaczej (poprzez przykład): W wyświetlaniu (1-szy post) masz wybór poprzez pola (rodzaj, rezultat i odbiorca). Czy w Twojej bazie jest jakieś pole (z reguły pole nazwane id), które powoduje że jest możliwość JEDNOZNACZNEGO określenia rekordu? PRZYKŁAD (czysto teoretyczny): Struktura bez id: |rodzaj|rezultat|odbiorca| Dane: a, pozytywny, ktos_tam a, pozytywny, ktos_tam Wyświetlą poprawnie dane, ale nie będzie rozróżnienia rekordów (do się nie różnią). Struktura z id: |id|rodzaj|rezultat|odbiorca| Dane: 1,a, pozytywny, ktos_tam 2,a, pozytywny, ktos_tam Również wyświetlą poprawne dane, i będziesz mógł rozróżnić który to rekord (dzięki wartości id). Mam nadzieję, że zaczynasz rozumieć o co mi chodzi... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 04:27 |