![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam używam dompdf do generowania PDF. w klasie tej jest pewien błąd chodzi o styl
line-trough czyli tekst przekreślony, za każdym razem przekreśla niżej albo wyżej aby to poprawić należy otworzyć plik text_renderer.cls.php, a następnie odnaleźć ten fragment kodu
i zmienić linię przedostatnią na
z polskimi fontami próbowałem sobie radzić w ten sposób iż skonwertowałem tekst na windows-1250 i uzyskałem jakieś tam polskie litery i jest git, ale pojawił się inny problem, polskie litery przesuwają się na siebie tzn jak mam śćę to one nakładają sie na siebie i jest problem z ich poprawką. Czy ktoś już rozwiązywał problem polskich liter w dompdf ![]() PROSZĘ O POMOC!!! Zasada uzyskania polskich liter w dompdf (niezbyt dobry ale działa): 1. Należy ściągnąć ten plik http://pdf.brabosoft.com/class.pdf.php.zip i zastąpić nim plik w pdf/lib 2. podczas tworzenia dokumentu przy pomocy DOMPDF Należy wykonać to tak:
3. wygląd pliku konv.php
Pozdrawiam i jeśli zrobił to ktoś w inny lepszy sposób to proszę pisać. P.S. oczywiście cały bład tkwi WinAnsiEncoding. Natomiast błąd nakładani się liter jest wynikiem definicji znaków w WinAnsiEncoding, np. nakładały mi się znaki ŚĆ ponieważ w WinAnsiEncoding Ś to znak | jego szerokośc nie jest równa szerokości Ś więc kiedy wyświetliłem znaki ŚĆ to one się nałożyły na siebie ponieważ w klasie DomPDF były one definiowen jako |Ć POZDRO i szukam lepszych rozwiązań od powyższego. Ten post edytował yaotzin 6.05.2007, 00:22:52 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy może masz już rozwiązanie jak w tej klasie lepiej pozyskać polskie znaki?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 23:37 |