Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> serwer dedykowany
cornholio666

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Skąd mam wiedzieć kiedy będzie mi potrzebny serwer dedykowany? Czy są jakieś statystyki np że jeżeli na stronie w danym momencie jest X ludzi to przydalby się serwer dedykowany.

Ilu użytkowników może obsłużyć taki serwer jak na nazwa lub na home naraz ?

I jakie obciążenie może przyjąć serwer dedykowany?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
KR2615

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jesli chcesz obsłużyć większa liczbę użytkowników niż na apache użyj lighttpd. Jest o wielel wiele wydajniejszy, zabiera tylko 30% zasobów systemowych co Apache. A jakie te zasoby będą - to wszytsko zależy od tego jaką serwerownię wybierzesz. Przykładowe serwerownie oferujące dedyki:
leaseweb.com
hosteurope.de
webperoni.de
Czym rózni sie dedyk od hostingu? Serwerr DEDYKOWANY jak sama nazwa wskazuje cały przeznaczony jest dla Ciebie. W przypadku hostingu z jednego serwer jako maszyny fizycznej korzysta wilu uzytkownikow. Pozatym hostingi nie oferuja takiej funkcji jak np SSH co bardzo mocno zawęża rozwiązania mozliwe do zastosowania na takim hostingu. Jeśli coś co tu napisałem wydaje sie komuś niezgodne z powszechnie przyjętymi normami prosze o korektę. Przyjmę wszelkie słowa krytyki. Jestem swieży w tych tematach i dopiero co zaczynam korzystac z Fotum.
Pozdrawiam i przepraszam za wszelkie literówki
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:11