![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, klient zaparł się, żeby użytkownik był rejestrowany po numerze karty a nie po IP i tu zaczynają się schody.
Nigdzie nie znalazłem funkcji ani klasy która by to umożliwiała. Czy ktoś może miał już taki prolem? pozdrawiam Krzysiek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ales mnie zbluzgal adwol. Chyba sie na mnie uwziales
![]() Nie zbluzgałem ani nie uwziąłem tylko podtrzymałem dyskusję i wyraziłem swoją opinię. ![]() Cytat Co do poprzedniego postu to poczytalem troche o ethernecie i innych takich i nadal smiem twierdzic ze mac jest checha charakterystyczna dla ethernetu.
Ok, co rozumiesz pod pojęciem MAC? Bo tak naprawdę to jest to podwarstwa warstwy łącza. Ramki ethernetowe są adresowane właśnie w tej warstwie i dlatego mówi się ,,adres MAC''. Równie dobrze ten adres mógłby się nazywać dowolnie inaczej, ale nie zmieniłoby to faktu, że jest to numer adresujący ramki na warstwie łącza i o niego chodzi. Ale dobra, niech będzie, trochę się czepiam, bo w 99% przypadków sieci lokalnej jest to ethernet lub coś co go emuluje. :wink: Cytat A czepianie sie o slowo "jakby" to juz chyba przesada. Nie jestem encyklopedia/slownikiem czy czyms podobnym i Ty mam nadzieje tez nie.
Sorry, ale zabrzmiało to trochę dziwnie. ![]() Z mojej strony to EOT, bo nie ma się co kłócić na temat nazewnictwa. Przepraszam, że odebrałeś moje słowa jako próbę zbluzgania. :wink: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:02 |