Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Include - Linki, Include
E-Kukis

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam wielki problem! Robie strone o grze i chce zastosować linki index.php?id=test no i zrobiłem tam gdzie się ma wyświetlać zawartość działu czyli pośrodku kod php wstawiłem

1. <?
  2. if($_GET['id']=="test"){
  3. include("test.php");
  4. }
  5.  
  6. include("news/show_news.php");
  7.  
  8. ?>

To include show_news.php to żeby na stronie głównej się newsy wyświetlały. No i jak wchodze w link index.php?id=test to otwiera mi się zawartość działu test nad newsami (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/mad.gif) . Ja chce żeby jak wejde w link ndex.php?id=test otwierał się on ale żeby newsy znikały. Żeby był sam dział test.

Tutaj macie strone www.simsportal.yoyo.pl na yoyo bo narazie w budowie. No i wejdźcie w dział kontakt. I tam wlasnie jest link ndex.php?id=test w kontakt i zobaczcie jak to działa..

Jak zrobić żeby sie newsy nie pokazywały w linku ndex.php?id=test. I jeszcze co zrobić że jak wejde w link np index.php?id=bleble to żeby sie wyświetlało że błąd wyskoczyl ze nie ma takiego pliku. CHodzi mi oto żeby w środku dział się wyświetlał że nie ma takiego pliku.

Ten post edytował E-Kukis 18.06.2007, 10:59:06
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
E-Kukis

-----

Niestety nic z tej strony nie kapuje. Teraz próboje dać taki kod żeby zrobić kilka linków np test.php forum.php itp. No i żeby tylko na stronie głównej się newsy wyświetlały. Tak jak wcześniej. I chce dać taki kod:

1. <?php
  2. if($_GET['id']=="test"){
  3. include("test.php");
  4. else include 'news/show_news.php' ;
  5. }
  6. if($_GET['id']=="forum"){
  7. include("forum.php");
  8. else include 'news/show_news.php' ;
  9. }
  10.  
  11. ?>

I wywala błędy. Co zrobić?
+Quote Post
cicik

-----

Cytat(E-Kukis @ 18.06.2007, 11:57:30 ) *
Niestety nic z tej strony nie kapuje.

Niestety żeby zacząć pisać jakieś programy najpierw trzeba troszkę poczytać. Faktycznie może jakiś kurs dla początkujących będzie lepszy na początek.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 23:23