![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem ze skryptami robiącymi linki z id=. Próbowałem kilku skryptów ale żadne nie działały. Zawsze wyświetlało się 'Połączenie zostało zresetowane'. Spróbowałem każdego skryptu stąd. Jeśli macie jakiś dobry skrypt to zapostujcie go tutaj, proszę. Pozdrawiam, Disturbed [+] edit Z takimi pytaniami to proszę na Przedszkole, następnym razem. Przenoszę.. --- ~strife |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tamto forum wygląda na beznadziejne
anyway:
stwórz parę linków Kod <a href="index.php?plik=a">A</a> <a href="index.php?plik=bcd">bcd</a> <a href="index.php?plik=efg">efg</a> a w katalogu 'pliki' odpowiednio a.php, bcd.php i efg.php ogólnie plik index.php ma wyglądać tak: Kod ... <a href="index.php?plik=a">A</a> <a href="index.php?plik=bcd">bcd</a> <a href="index.php?plik=efg">efg</a> ... <?php if (isset($_GET['plik'])){ $plik = $_GET['plik']; include "pliki/$plik.php"; echo "Wybrałeś: $plik."; }else{ echo 'Domyślna strona'; } ?> ... co robi kod: wyświetla listę linków w bloku php sprawdza, czy wprowadzono parametr plik= w adresie jeśli taki parametr jest, to wczytuje i wyświetla odpowiednią stronę ( na podstawie właśnie tego parametru ) z katalogu 'pliki' jeśli parametru nie ma, to wyświetla 'Domyślna strona' przydało by się, żebyś poznał podstawy php, jeśli dalej nie rozumiesz kodu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 01:52 |