![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś z was jest za tym żeby wprowadzić ustawę o zmienie polskiej ortografii ?! Potrzeba nam 100.000 podpisów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Może się uda. Mój pomysł na reformę to :
ą => on (np mondry zamiast mądry) ę => en (np bendzie zamiast będzie) ó => u ż => rz ch => h i jeszcze 2 kontrowersyjne ale skoro i tak są 2 litery których nie używamy więc spoko: ł => w w => v ź => x Prosze o opinie na ten temat (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Myślę że już w 2 pokoleniu o reformie nikt by nie pamiętał a nasze wnuki nie miały by już problemów. Jak pomysł się przyjmie to zbieramy podpisy online i wysyłamy do Giertycha:D Ten post edytował Black-Berry 13.06.2007, 22:55:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Black-Berry zacznijmy od tego, że to Twoje argumenty są o dupę potłuc.
Proponujesz totalna samowolkę, piszemy jak chcemy, wszystko jest dowolne. Argument: Bo tak. Bo tak będzie prościej i nikt nie będzie musiał sie uczyć. Bo do tego sprowadza się Twoja argumantacja. Jeśli to jest Twój poważny argument i jednocześnie nie przyjmujesz tych, które padły to powiedz mi stary ile Ty masz lat i jakie masz wykształcenie że jeszcze tu z matematyką wyjeżdżasz (która to niby ma być wielkim zbawieniem) Debilizm do potęgi. A konkretne argumenty dostaniesz jutro wieczorem. Mam nadzieje spotkac się z kimś kto wie w tym temacie więcej niż my razem tutaj wzięci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od tego, że to Twoje argumenty są o dupę potłuc. Chyba pominęłaś kilkanaście postów bo nikt tutaj nie mówi o samowolce tylko pozbyciu sie "ó" i "ż". Reszta zmian była żartem zanim wszyscy nie podeszli do tematu zbyt na serio. A jeśli chodzi o moje argumenty to podałem ich kilka (widocznie też przeoczyłaś). Reszty twojej wypowiedzi nie komentuję bo jest atakiem personalnym i nie będę tej "nie do końca poważnej dyskusji" przeradzał w potyczki tego typu.
Proponujesz totalna samowolkę, piszemy jak chcemy, wszystko jest dowolne. Ten post edytował Black-Berry 14.06.2007, 22:51:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 03:02 |