![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie
Na wstępie zaznaczam że szukałem - do końca nie wiem co w pisać w "Szukaj", FAQ przeglądałem - znalazłem - Dołączanie plików typu index.php?strona=x - link nie działa. Zatem chcę zrobić coś co będzie znacznie ułatwiało mi pracę, mam stronę w include (index.php?id=costam) Teraz chciałbym zrobić aby wyglądało to w następujący sposób: audycje.php?id=halo,chicago ludzie.php?id=zarzad?=suzos (lub coś mniej więcej) Bardzo bym prosił chociaż o link do tutoriala. Abym mógł poczytać na ten temat. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Załóżmy że w index.php mam następujący kod:
Cytat <?php $co=$_POST["id"]; if(!isset($id)) { include("news/news.php"); } else { if(is_file("include/$id.php")) { include("include/$id.php"); } else{ include("404.php"); } } ?> Wtedy np. porpzez link: index.pgp?id=kontakt mam normalnie dział, plik kontakt pobierany z katalogu include/kontakt.php Zatem chciałbym zrobić coś podobnego. Plik audycje.php w głównym folderze a najlepiej w include czyli byłby link index.php?id=audycje lub poprostu audycje.php Wchodzę w ten link i tam mam kategorie: np. audycja halo chicago! Pod nią mam link: audycje.php?id=halo,chicago albo to rozwiązanie które jest banalne index.php?id=audycje/halo,chicago Ogólnie też chodzi mi o ludzi. Folder "ludzie", w nim kolejne foldery - zarząd, prezenterzy, itd. Wchodząc w link: ludzie.php?id=ludzie&zarzad=nick (nie wiem jak to wyglada dlatego taki glupi przyklad) Chce po prostu aby dane informacje pobierano z różnych katalogów a nie tylko z include |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:41 |