![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam zamiar przeniesc sie na linuxa ![]() znajomy doradza mi auroxa natomiast czytajac fora i rozne strony widze ze duzo ludzi poleca ubuntu, wiec moze na to sie skusze ![]() tylko pytanie mam jest zagraniczna strona ubuntu... ubuntu.com i tam moge sciagnac wszystko ale jest tez polska, ubuntu.pl gdzie pisze ze jest spolszczona i podrasowana (o kodeki etc.) czyli ta z serwera com, nie bedzie zawierala polskiego jezyka? ktoro sciagac ? ![]() pozdrawiam -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystam ten temat.
Problem: Na ubuntu 6.12 nie mogę wyjść na zewnątrz sieci. Z routerem, przez przeglądare łącze się ślicznie, dhcp przydziela dobrze ip komputerowi, ale ni cholery nie mogę wyjść na zewnątrz. Dodam że do tego samego routera wpięta jest winda na drugim kompie która chodzi bez problemu. Co dziwne, bo pierwszej instalacji wszystko działało (na ubuntu i xp). Po czym ni z pietruchy przestało na ubuntu działać, przywracanie fabrycznych na routerze też nic nie daje. Router Asmax (taki za 90zł ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:52 |