![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić tak :
- mam sablon strony głównej w której przechowuję szkielet strony (divy i kolumny - jako główny widok).W szablonie tym zawartość każdego diva to zmienna (do której przesyłamy dane jak w szablonach).Tymi zmiennymi miały by być inne szablony (tworzone przez new Smarty). Czy jest to możliwe do zrealizowania ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@cysiaczek ja dzis malo spalem, wiec moze moje pytanie jest banalnie idiotyczne, ale powiedz mi, czym rózni się Twoj sposób od tego:
Kod {include file="plikzmenu.tpl"} w pliku plikzmenu.tpl mamy menu i go wstawiamy na strony. Jak chcemy zmodyfikować menu to modyfikujemy tylko ten jeden plik, a nie latamy juz po szablonach stron. Podobnie by bylo jakbysmy korzystali z pluginow. Modyfikujemy plugin, a nie wszystkie strony. Hmmm, może troche źle zadałem pytanie. Może nie czym sie rózni, ale w czym jest lepszy. Sam nie wiem, poprosze ładnie o wyjaśnienia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:41 |