![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Właśnie dobiegają końca prace nad serwisem snajperskim Allegro http://ustrzel.pl Stąd prośba o recenzję serwisu. Przyznam się, że zastanawiam się nad wypuszczeniem projektu w postaci otwartego kodu. Byłoby jakieś zainteresowanie na tego typu projekt? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ już kilka osób z forum zgłosiło się do mnie z prośbą o udostępnienie (także i odpłatnie) kodu serwisu pozwolę sobie tutaj wyjaśnić kilka spraw:
1. Serwis powstał jako praca inżynierska, stąd o ile mnie pamięć nie myli (będę musiał to jeszcze zrewidować), prawa do serwisu przez pierwsze pół roku od obrony ma uczelnia. Dlatego przez ten okres wstrzymam się z dystrybucją kodu. 2. Snajper zbudowany jest z dwóch modułów - jeden tj. sam serwis internetowy dostępny przez przeglądarkę zbudowany na PHP5 + Mysql, oraz moduł realizujący strzały (PHP5 + Mysql + Perl + cron). Dlatego instalacja jest prawdopodobnie niemożliwa na zwykłych typowych hostingach, pomijając również kwestię manualnej instalacji - to nie jest Joomla, gdzie można sobie wyklikać wszystko. 3. Bezpieczeństwo danych użytkowników jest sprawą priorytetową. Dlatego też wspominałem jedynie o rozważaniu nt. udostępnienia kodu. Tak jak już zauważył kleo stałoby się bardzo źle, gdyby rozpowszechnienie systemu przyczyniło się do wycieku danych Allegrowiczów. Ten post edytował l30n 5.06.2007, 06:52:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:10 |