![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak mnie bardzo ciekawi, jak kształtują się ceny pracy grafika?
Ile grafik bierze (a ile by chciał) za zaprojektowanie witryny www (z rozbiciem, na prostą stronę z kilkoma podstronami, lub np vortal) Czy grafik przygotowuje jeden plik (np psd) czy też tnie to wszystko na funkcjonalne elementy (przyciski, bary, tła itp)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Próbowałem coś znaleźć na forum, ale nie znalazłem nic co by mi odpowiedziało na te pytania. Dzięki za odpowiedzi (zwłaszcza grafików) ps. Jak jakiś grafik szuka zleceń, to niech od razu da znać, że szuka i za ile pracuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I do żadnej pointy ani średniej nie dojdziecie, faktem jest że ceny mieszczą się w przedziale od 10zł (począwszy od tych z allegro) do 100 000zł (a i to zapewne nie jest górna granica), i tak jak ktos już tu wspomniał zależne są od bardzo wielu czynników.
Zwróćcie też uwagę że porządne projekty nie są robione przez kolesia który "pyknie" grafę w godzinę czy nawet tydzień, przy wysokobudżetowych realizacjach pracuje sztab ludzi takich jak architekci informacji, projektanci, graficy i innej maści specjaliści. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:13 |