![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Złe porównanie z tym posiłkiem, czy samochodem. To raczej tak że po jednym kęsie, możesz powiedzieć że ci smakuje, a po 5 minutach jazdy będziesz wiedział że dobrze się samochód prowadzi. No ale kilka tabliczek czekolady każdego może (nie musi) zemdlić. Po kilku przykładach wiesz że jest to język którym warto się zainteresować. Ale może się okazać że nie był to strzał w dziesiątkę. Ktoś już wspomniał że tak na prawdę liczą się osobogodziny, a efektywność pracy programisty w danym języku, a tu składnia ma ogromne znaczenie. Na pewno łatwiej i szybciej będę pisał w Pytonie niż w VB.NET, i to że ten drugi ma ze sobą .NET Framework nie ma większego znaczenia dla tego czy pracuję wydajnie i szybko, skoro rzygam a widok VB.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:00 |