![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Symfony można wygenerować wszystkie obiekty ORM dla całej bazy jednym zapytaniem.
Potem można wygenerowac całutki panel admina do zarządzania tym, mało tego można to wszystko sparametryzować sobie. Nic szczególnego, ma to i Symfony i Django. RoR nie daje nic szczególnego w tym zakresie. Ponadato, powiedzmy szczerze (zresztą ~splatch już to zaznaczył) Ruby bez RoR byłby niczym. PHP go kładzie nawet gdyby nie miało zadnego frameworka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:52 |