![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hej,
mam aplikacje, w niej w głównym katalogu plik .htaccess i chciałbym dokonać następujących zmian: Kod url/jakistekst -------na: url/?m=jakistekst url/jakistekst/jakistekst2 -------na: url/?m=jakistekst&a=jakistekst2 No i gdy przyjme narazie ze chce tylko pierwszą zamiane: Kod RewriteRule (.+) ?m=$1 To dziala. Ale gdy dorzucę drugą:Kod RewriteRule (.+) ?m=$1 RewriteRule (.+)/(.+) ?m=$1&a=$2 To oczywiscie jakby nie bral jej pod uwagę i adres: url/jakistekst/jakistekst2 zamienia na ?m=jakistekst/jakistekst2 Zmiana kolejności rewritów też nie daje oczekiwanego porządku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ok, jesli robie jak mowisz, to dziala. Potem zagniezdzam sciezki, czyli wchodze glepiej, tez dziala.
No a na mojej aplikacji nie dziala. No i dopiero wtedy dolukalem roznice miedzy tym co podajesz, a tym co mam. U ciebie index.php, .htaccess i main.css, lezą w tym samym katalogu. U mnie pliki css, leza jeszcze w katalogu css. Zalozylem wiec i u ciebie katalog css i do niego wrzucilem main.css i juz nie poszlo. Oto Twoja struktura po mojej modyfikacji: Kod index.php .htaccess css/main.css .htaccess: Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?m=$1 [L] RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)$ index.php?m=$1&a=$2 [L] index.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:23 |