![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hej,
mam aplikacje, w niej w głównym katalogu plik .htaccess i chciałbym dokonać następujących zmian: Kod url/jakistekst -------na: url/?m=jakistekst url/jakistekst/jakistekst2 -------na: url/?m=jakistekst&a=jakistekst2 No i gdy przyjme narazie ze chce tylko pierwszą zamiane: Kod RewriteRule (.+) ?m=$1 To dziala. Ale gdy dorzucę drugą:Kod RewriteRule (.+) ?m=$1 RewriteRule (.+)/(.+) ?m=$1&a=$2 To oczywiscie jakby nie bral jej pod uwagę i adres: url/jakistekst/jakistekst2 zamienia na ?m=jakistekst/jakistekst2 Zmiana kolejności rewritów też nie daje oczekiwanego porządku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dodalem base i dalej nic.
Teraz gdy mam te rewriterule, to nawet gdy wpisuje adresy, ktore nie sa lykanie przez rewrite rule, to css sie nie laduje. Cytat Jeśli to nie zadziała pokaż więcej kodu. Byc moze bedzie to lamerskie pytanie, no ale zwazywszy na późną pore sie odważę:o jakim kodzie mowisz? za bardzo nie wiem co cię może interesowac. php? html? jesli tak, to ktora czesc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) edit: wystarczy ze wyrzuce jeden rewrite, np ten: RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?m=$1 [L] to css zaczyna dzialac ale gdy sa oba naraz to nie dziala |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:45 |