![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
praca a ruby
http://www.itjobswatch.co.uk/jobs/uk/ruby.do Zwroćcie uwage na olbrzymi wzrost w ciagu ostatniego roku Wydaje mi sie ze na europejskim rynku ruby/ror zostaly zauwazone niedawno dlatego nie ma takiego zainteresowania jak np na rynku amerykanskim Co do wieku ruby i php Cytat 8 czerwca 1995 roku autor udostępnił kod źródłowy pod nazwą PHP Tools 1.0. Cytat Ruby to interpretowany, w pełni obiektowy i dynamicznie typowany język programowania stworzony w 1995 roku przez Yukihiro Matsumoto Co do pisania stron. Rubyonrails jest jednym z niewielu frameworkow dostepnych dla ruby dlatego moze liczyc na wsparcie calej spolecznosci ktora nie uczestniczy w wielu projektach z tego wzgledu bedzie on szybciej rozwijany niz konkurencyjne projekty w php. Nie ma tez obawy ze projekt nagle upadnie co niestety ma miejsce w swiecie php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:22 |