![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby mi ktoś pomuc potrzebuję zrobić podwójny select na dwóch tabelach Tabela 1 na nazwę DZIECIAKI NAZWISKO_Dziecka, IMIE_Dziecka, DATA_URODZENIA, GRUPA, KOSZT_utrzymania_dziecka, ILOSC_POSILKU oraz Tabela nr 2. PROWADZACY NAZWISKO_prowadzacego IMIE_prowadzacego DATA_URODZENIA DATA_ZATRUDNIENIA GRUPA jak mógłbym do tego stworzyć drógi select aby działało. tzn aby w jednym zapytaniu były dwa selecty np. Select nazwisko_prowadzacego, nazwisko_dziecka, grupa from dzieciaki, prowadzacy where grupa='a'; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
ten select mi działa Miałbym jeszcze jedną prośbę bo chciałbym stworzyć przykładowe zapytanie na dwóch selectach to tych tabel oprócz tego co mi napisałeś. chciałbym sobie to bardziej przyswoić. Na przykładzie szybciej umię zaskoczyć jest mi ktoś w stanie pokazać na wymienionych przezemnie tabelach podwójny select. Bardzo mi na tym zależy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:23 |