![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zrobiłem skrypt logowania który odwołuje się do bazy danch sql(działa) zrobiłem skrypt który wyświtla dane z tabeli sql w formie tabelki na stronie(działa) zrobiłe też skrypt z formularzem , gdzie jest lista rozwijalna i 3 pola radio jednak skrypt wyświetlania danych z bazy sql jest statyczny(to znaczy wyświetla mi dane z bazy kóre mu zapodam ręcznie w kodzie) jak zrobić tak aby: to użytkownik decydował co ma być wyświetlone z bazy poprzez właśnie ten formularz? np. wybiera w skrypcie pole 'sklep' , potem zanacza pole radio 'Warszawa' i po naciśnieciu przycisku szukaj powinna pojawić się strona z tym skrptem gdzie jest wyświtlana tabelka z bazy danych z danymi których zażadał użytkownik nie wiem skąd i jak skrypt do wyświtlania danych z tabeli sql , ma pobierać informację z formularza dzięki ogromne za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz rację ,
jednka formularz logowania robiłem z pomocą książki , formularz do logowania działa tak że po wpisanu w pole login i hasło , jest sprawdzana wartość z bazą danych i jeśli poprawana to przekierowuje mnie na jakąś stronę którą zapodałem z skrypcie. A tu jak? przepraszam jesli moje pytania są głupie , PS. zaczynam powoli kapować z formularza powinienem przesłać zmienne do pliku gdzie mam skrypt wyświtlający baze dancyh w formularzu powinienim umieścić chyba coś takiego <form action="wysbaz.php" method="GET"> a w pliku wysbaz.php powinienm przypisać te zmienne z formularza , zamiast tych które wpisuje ręcznie tak? kurcze nie wychodzim mi z formularza przesyłam dane do skryptu wywołująca bazę tak: <form action = "baza.php" method = "GET"> potem kilka pół z listy rozwijalnej <option value="f1">gazety</option> <option value="f1">książki</option> <option value="f1">papierosy</option> a w tym skrypcie baza.php mam taki warunek gdzie te zmienne chcę umieścić $query = "SELECT * FROM neo WHERE rodzaj = tutaj ma pojawić się zmienna z formularza"; $result = mysql_query($query) i kurcze nie wychodzi mi jak to zrobić Ten post edytował kozioł 25.05.2007, 13:27:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:15 |