![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
robię wyszukiwarkę i "zawiesiłęm się" przy tworzeniu zapytań do SQL'a. Przeszukiwałem to forum, ale nie znalazłem nic ciekawego, choć może pobierznie szukałem. Przejde do sedna: Mam w tabeli 3 kolumny w których chcę szukać daną frazę: title, short, long. Szukam z zapytaniem "LIKE %słowo%". Chciałbym, aby wyniki były wyświetlane tak: najpierw te rekordy w których znaleziono szukane słowo w polu "title", następnie te w których słowo wystąpiło w "short" i na końcu "long". Jak coś takiego zrobić? Ktoś ma jakiś pomysł? Z góry dzięki. Pozdrawiam -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no mozesz zrobic takie szukanie 3 razy, dla kazdej kolumny pobierajac wyniki do tablicy, a pozniej to juz z gorki
byc moze da rade to zrobic jednym zapytaniem, ja jeszcze na SQL sie za dobrze nie znam wiec w tym nie pomoge ![]() ale takie rozwiazanie da Ci to czego chcesz Ten post edytował my salsa 24.05.2007, 22:48:28 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:28 |