|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
mam kilka linków w postaci
<a class="search_submit" href="link/1">link1</a> <a class="search_submit" href="link/2">link2</a> <a class="search_submit" href="link/3" onclick="return false;">link3</a> <form action='link'> </form> i chcę żeby formularz wysyłał się po kliknięciu dowolnego z linków na adres zawarty w href tego linka. próbowałem czegoś takiego: $$('.search_submit').each(function(event){ event.observe('click', function(event){ adres = Event.element(event).href; formularz = $('formularz'); //nie działa pod explorerem //alert(formularz.readAttribute('action')); //alert(formularz.action); formularz.action = adres; $('formularz').submit(); return false; }); }); i problemem jest to, że pod explorerem nie mogę dobrać się do parametru action formularza pod mozillą wszystko jest ok oprócz tego, że mimo return false przekierowuje mnie do adresu z <a> więc musiałem dodać onclick jak w 3 linku |
|
|
|
pawelvod [prototype] onclick observer i upload formularza na podstawie href z <a> 24.05.2007, 16:54:12
tommy4 Nie rozumiem, czemu ludzie zawsze piszą takie żłoż... 28.05.2007, 19:36:09
prond Spróbuj tak :
[HTML] pobierz, plaintext <script... 29.05.2007, 08:20:35 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 28.12.2025 - 14:05 |