![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam prośbę do was ogromną.
Sytuacja wygląda tak, że stworzony został projekt witryny dla PKS w jednym z miast. Projekt został przesłany do klienta (projekt A). Dodatkowo przesłany został dla porównania jeden z pierwszych projektów jakie zostały stworzone podczas pracy nad tą witryną (projekt B). Projekt A jest projektem w 99% dopracowanym, natomiast projekt B jest, powiedzmy bardziej rozwiniętym szkicem. Nie będę ukrywał, że w firmie i wśród pytanych osób postronnych większe uznanie zdobył projekt A. Niestety, po pokazaniu klientowi projektów sprawdziła sie zasada "klient wybiera projekt gorszy", i tym samym projekt A został wskazany jako ten do odrzucenia a dalsze prace mają być prowadzone nad rozwinięciem koncepcji z projektu B. Moja ocena jako autora obydwu projektów jest mocno subiektywna, więc proszę abyście zrozumieli jedno - uważam ten projekt za lepszy graficznie, lepszy funkcjonalnie, czytelniejszy, nowocześniejszy, zdecydowanie lepszy w odbiorze. Ogólnie rzecz biorąc, klient wykazał podejście mocno konserwatywne (do czego oczywiście ma prawo) - my natomiast postanowiliśmy w imię "wyższego dobra" (po prostu lepszej strony dla klienta) powalczyć o projekt A jako projekt przeznaczony do realizacji. W związku z powyższym, proszę was o odpowiedź na poniższe pytania i przy okazji ocenę ogólnego look & feel dwóch przedstawionych projektów.
Bardzo dzięki za poświęcenie chwili czasu chociażby na przeczytanie przydługiego i subiektywnego :) posta. Tym bardziej dzięki za odpowiedzi ;) Projekt A vs. Projekt B P.S. rozmycia w niektórych miejscach projektów są oczywiście wykonane na potrzeby tej prezentacji ;) pozdrawiam, siemakuba |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Projekt A jest fajny nowoczesny i młodzieżowy. Aczkolwiek nie uważam, że jest nieodpowiedni jak na PKS.
2. Autobus nie musi być, w sumie w proj. B też nie widzę. 3. Szczerze mówiąc u mnie budzi to skojarzenia, że jest to firma sprzedająca wycieczki, ta pani jest jakby szczęśliwa z tego, że zaraz pojedzie na wymarzone wakacje. Nie zastanawiałem się czym tam pojedzie, a na stronie PKP powinienem. 4. Uważam, że obydwa nadają się do realizacji, w obu dodałbym część grafiki, która kojarzy się z PKS, nie musi to być autobus, może być kasa biletowa, dworzec z podanego miasta czy nawet jakaś wariacja z logo PKS. 5. Wizualnie bardziej podoba mi się projekt A, ma cieplejsze kolory i jest bardziej czytelny. W projekcie B natomiast jest zbyt duży miszmasz, zbyt dużo wolnej przestrzeni. Natomiast zaletą projektu B jest to, że jest wielki przycisk "Przejdź do rozkładu", który znajduje się stosunkowo wysoko. Myślę ze znaczna większość ludzi będzie wchodziło na tę stronę tylko po to, żeby obejrzeć rozkład, który w projekcie A trochę trudniej znaleźć (nie wyróżnia się "internetowy rozkład jazdy"). Na zakończenie gratuluję projektu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:37 |