![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam prośbę do was ogromną.
Sytuacja wygląda tak, że stworzony został projekt witryny dla PKS w jednym z miast. Projekt został przesłany do klienta (projekt A). Dodatkowo przesłany został dla porównania jeden z pierwszych projektów jakie zostały stworzone podczas pracy nad tą witryną (projekt B). Projekt A jest projektem w 99% dopracowanym, natomiast projekt B jest, powiedzmy bardziej rozwiniętym szkicem. Nie będę ukrywał, że w firmie i wśród pytanych osób postronnych większe uznanie zdobył projekt A. Niestety, po pokazaniu klientowi projektów sprawdziła sie zasada "klient wybiera projekt gorszy", i tym samym projekt A został wskazany jako ten do odrzucenia a dalsze prace mają być prowadzone nad rozwinięciem koncepcji z projektu B. Moja ocena jako autora obydwu projektów jest mocno subiektywna, więc proszę abyście zrozumieli jedno - uważam ten projekt za lepszy graficznie, lepszy funkcjonalnie, czytelniejszy, nowocześniejszy, zdecydowanie lepszy w odbiorze. Ogólnie rzecz biorąc, klient wykazał podejście mocno konserwatywne (do czego oczywiście ma prawo) - my natomiast postanowiliśmy w imię "wyższego dobra" (po prostu lepszej strony dla klienta) powalczyć o projekt A jako projekt przeznaczony do realizacji. W związku z powyższym, proszę was o odpowiedź na poniższe pytania i przy okazji ocenę ogólnego look & feel dwóch przedstawionych projektów.
Bardzo dzięki za poświęcenie chwili czasu chociażby na przeczytanie przydługiego i subiektywnego :) posta. Tym bardziej dzięki za odpowiedzi ;) Projekt A vs. Projekt B P.S. rozmycia w niektórych miejscach projektów są oczywiście wykonane na potrzeby tej prezentacji ;) pozdrawiam, siemakuba |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to widzę trochę inaczej... Obra projekty ładnie wykonane od strony graficznej, ale w pierwszym nie podoba mi się trochę układ. 1/3 strony to pani z walizkami, tyle samo miejsca zajmuje banner rozkładu jazdy, menu jest duże, a miejsca na właściwą treść strony jest mało... Drugi projekt podobnie - wielki banner z rozkładem jazdy, za duże logo, ale więcej miejsca na inne treści... Podoba mi się formularz do szybkiego wyszukiwania połączeń. Użytkownik chce jak najszybciej odszukać dane, więc najlepiej poczuje się, gdy będzie mógł to zrobić z poziomu strony głównej. Ogólnie projekt B wygląda nudnawo w porównaniu z A, a nad układem strony można by popracować jeszcze... Podsumowując, bardzo ładnie, tylko wszystko jak dla mnie trochę za duże, miejsce można lepiej zagospodarować.
A co do pytań: 1. Odpowiedziałem... 2. Jeżeli to ma być jeden z autobusów, jakimi mam przyjemność czasem jeździć do domu, to nigdy bym go nie umieścił na stronie. 3. Trochę duże te walizki, ale nie zbijają za bardzo z tropu... 4. Odpowiedziałem... 5. J.w. Powodzenia życzę... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:12 |