![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ponieważ gdy klikam na jakiegoś zawodnika to usuwa mi z najniższym id, wiem że coś musiałem namieszać z przekazywaniem jakie id ma być skasowane, lecz nie mogę dojśc co jest nie tak, prosiłbym o pomoc:
index.php
i plik delete.php
Czy ktoś może wie co ja tu namieszałem ![]() I jeszcze jedno, jak zapamiętać to moje hasło żeby po kliknięciu na końcu na "Lista" przeniosło mnie do stronki index.php (bo w chwili obecnej tylko wrzuca że nie mam dostępu (czyli nie pamięta nazwy użytkownika i hasła) PS: dodam jeszcze że moja tabela z zawodnikami nazywa się "zawodnicy" i kolumna pierwsza "id" primary key wydaje mi się że błąd był tu:
troche zmieniłem ale dalej nie działa poprawnie :/ teraz mam coś takiego:
wyskakuje błąd: Niepoprawne zapytanie: Nieznana kolumna 'zawodnicy' w where clause czyli zapytanie niedobre - faktycznie bo nie mam kolumny zawodnicy tylko tabela nazywa się zawodnicy a kolumna jest id, ale jak to zmienić żeby podawało takie id jak ja klikam?? Ten post edytował Oscar_83 20.05.2007, 23:22:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie masz spory bład ...
Najpierw ustawiasz username i userpass zgodne z $_POST i authuser na 0 Więc jak wracasz ze swojego skryptu delete, ustawiasz znowu sesje username i userpass, a ponieważ nie ma już danych $_Post to te sesje ustawiasz na puste więc nie ma sily by Cie zalogowało ![]() Musisz to przerobić ... najpierw sprawdzasz czy są dane $_POST i jeśli są to przypisujesz im dane username i userpas (pierwsza instrukcja if) Potem sprawdzasz czy SESSION userpass i username istnieją (isset($_SESSION['userpass/username'])) i odpowiadają wzorcom i ustawiasz Authuser na 1 jeśli tak, a Authuser 0 jeśli nie (instrukcja if - else) Na końcu sprawdzasz czy istnieje sesja Authuser i jeśli wynosi 1 to nic nie robisz: if (isset($_SESSION['authuser']) && $_SESSION['authuser'] == 1) { // nic nie rób } else { Przekierowujesz na stronę błędu lub wywalasz komunikat o błędzie i kończysz skrypt) W pozostałych stronach sprawdzasz warunek ten co wyżej , możesz go wkleić do każdej strony (sprawdza czy jest authuser ) Ten post edytował barat 21.05.2007, 19:48:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:05 |