![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zamiar napisać stronę, na której użytkownicy mogliby dodawać swoje playlisty z muzyką, ktyóre były by później oceniane i komentowane przez innych użytkowników.
Ale nie wiem jakie rozwiązanie zastosować... Pomysły: 1. Formularz z 20 - 30 polami gdzie każdy wpisywał by swoje piosenki. (Zapisujący do pliku lub w bazie danych.) 2. Formularz z uploaderem plików .txt, w którym zapisane byłby by piosenki. --- Może ktoś ma inne pomysły, może warto by przerobić jakiegoś cms-a ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
laDa: nie wazne co jest w pliku, wazne jak to potraktujesz. W pliku sa bajty, a czy potraktujesz to jako smieci lub np. jpg'a to juz od ciebie zalezy.
i obejrzyj serwis last.fm, zbieraja od userow utwory ktorych sluchaja (np. wtyczka do winampa) i robia z tego najrozniejsze statystyki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
laDa: nie wazne co jest w pliku, wazne jak to potraktujesz. W pliku sa bajty, a czy potraktujesz to jako smieci lub np. jpg'a to juz od ciebie zalezy. i obejrzyj serwis last.fm, zbieraja od userow utwory ktorych sluchaja (np. wtyczka do winampa) i robia z tego najrozniejsze statystyki. Taa.. dlatego łatwiej będzie, kazdy bedzie uploadował swoja playliste. Którą php będzie przetważało..
Kod wyświetla listę plików które dostępne są w katalogu.. nie wiem jak to przekształcić żeby zamiast listy, pętla otwierała plik wyciągała jego wnętrze, i wyświetlała je w przeglądarce... Nigdy nie uzywałem fopen() + fread(), file(), file_get_contents(), i nie potrafię chyba tego zrobić... Wszystkie moje próby jakiegoś postawienia tego na nogi, spełzły na niczym, moje kody wywalały tylko kolejne błędy.. ale to pewnie dlatego że kod wyciągnąłem z jakiejś strony w necie i nie wiem w której zmiennej zapisywany jest plik który mam podać w argumencie fopen().. POMOCY! Dopisałem, to co pogrubione.
$uchwyt = fopen($plik, "r"); $tresc = fread($uchwyt);
echo"$tresc"; } ?> [/php] fclose($uchwyt);
Wywala Warning: Wrong parameter count for fread() in C:\Program Files\xampp\htdocs\d\pll.php on line 15 config.txt Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Program Files\xampp\htdocs\d\pll.php on line 24 Ten post edytował laDa 20.05.2007, 19:34:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:52 |