Coś nie kapuje... wiem, że jestem nie kapujący, ale może ktoś mi pomoże??
<textarea name="partner" cols="15" rows="1" style="font-family: Verdana; font-size: 10px"></textarea>
I mam takie coś dodawania i sprawdzania:
<?php
function sprawdz_email($email) {
if(!preg_match('/^[a-z0-9.-_]+@[a-z0-9-_]+.([a-z0-9-_]+.)*?[a-z]+$/is', $email)) { return false;
}
else {
return true;
}
}
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE nick='$nick'"); echo '<center>Osoba o nick'u
<b
>'.$nick.'</b
> istnieje już w bazie
.<br
><br
><a href
="java script:history.go(-1)">Wstecz
</a
></center
>'; } else if((empty($telefon) && empty($email))) {
echo '<center
>Należy wpisać numer telefonu albo adres e
-mail.<br
><br
><a href
</a
></center
>'; } else if((empty($regulamin))) {
echo '<center>Niezaakceptowałeś/aś regulaminu.<br><br><a href="java script:history.go(-1)">Wstecz</a></center>';
} else if((empty($nick) or empty($wiek) or empty($plec) or empty($miejscowosc) or empty($cel) or empty($wzrost) or empty($oczy) or empty($wlosy_kolor) or empty($wlosy_dlugosc) or empty($partner) or empty($osobie))) {
echo '<center>Nie wypełniłeś/aś wszystkich pól.<br><br><a href="java script:history.go(-1)">Wstecz</a></center>';
} else {
if(sprawdz_email("$email")) {
mysql_query("SET names 'latin2';");
$query = "INSERT INTO users (id, nick, wiek, plec, miejscowosc, cel, wzrost, oczy, wlosy_kolor, wlosy_dl
ugosc, partner, osobie, telefon, email, status, data_dodania) VALUES ('', '$nick', '$wiek', '$plec', '$miejscowosc', '$cel', '$wzrost', '$oczy', '$wlosy_kolor', '$wlosy_dlugosc', '$partner', '$osobie', '$telefon', '$email', '2', '".time()."');";
$result = mysql_query ($query);
$id = mysql_insert_id();
echo '<center>Dodano poprawnie!<br /><br /> Aby przejść do następnego etapu kliknij <a href="?akcja=2&id='.$id.'">tutaj</a>.</center>';
} else {
echo '<center
>Podany zły adres e
-mail!<br
><br
><a href
</a
></center
>'; }
}
?>