![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tą klasą a mianowicie próbuje to zainstalować ale nie wiem gdzie mam skopiować zawartość plików class.phpmailer.php oraz class.smtp.php, a nie chciałbym sobie czegoś popsuć w ustawieniach serwera, więc jakby ktoś mógł mi powiedzieć gdzie mam to skopiować będę wdzięczny.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
YES! YES! YES!
udało się już wiem czemu mi nie działało a mianowicie ten skrypt nie obsługuje gmail to dlatego. Jakby ktoś był ciekawy jak to zrobiłem to jest to bardzo proste(korzystałem ze strony http://www.php.webpacket.net/artykuly.php?...l=11&id=316) więc wziąłem i skopiowałem z tamtąd wszystko po kolei więc wyszedł mi taki kod Kod <? require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "login@domena.pl"; //nasz e-mail $mail->FromName = "autor"; //autor e-maila $mail->Host = "smtp.domena.pl"; //adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "login"; //login do konta SMTP $mail->Password = "haslo"; /hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/"); //jezyk $mail->Subject = "tytul"; //tytul e-maila $mail->Body = 'tresc'; //tresc e-maila $mail->AddAddress("odbiorac@domena.pl","odbiorca"); //najpierw e-mail odbiorcy, a potem nazwa $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?> potem pouzupełniałem te pola odpowiednimi rzeczami i wyszło mi coś takiego Kod <?php require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "kolegs4@wp.pl"; //nasz e-mail $mail->FromName = "kolegs4@wp.pl"; //autor e-maila $mail->Host = "smtp.wp.pl"; //adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "kolegs4"; //login do konta SMTP $mail->Password = "MOJE HASŁO"; //hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/"); //jezyk $mail->Subject = "phpmailer"; //tytul e-maila $mail->Body = 'Próba wysłania maila za pomocą phpmailer'; //tresc e-maila $mail->AddAddress("Mail na który wysyłasz","Nazwa osoby do której piszesz"); //najpierw e-mail odbiorcy, a potem nazwa if(!$mail->Send()) { echo 'E-mail został wysłany'; } else { echo 'E-mail nie mógł zostać wysłany, przyczyna :'. $mail->ErrorInfo; //wyświetla błędy } $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?> Niby fajnie więc odpalam a tam wyskakuje takie coś Kod E-mail nie mógł zostać wysłany, przyczyna : więc się zacząłem zastanawiać jaka jest przyczyna skoro jej nie podał więc myślę próbuje coś zmieniać i ciągle odświeżam potem wchodzę na skrzynkę pocztową a tam kupa maili musiałem je pousuwać. Mimo tego że wyświetla taki komunikat działa a to można łatwo usunąć usuwając wykrzynik (!) który znajduje się w funkcji warunkowej if należy to tylko usunąć a ja się męczyłem i chyba ze 15 wiadomości sobie wysłałem. Jeśli komuś nie działa ta klasa niech pisze do mnie PW a ja pomoge Ten post edytował KolegS 14.05.2007, 15:43:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 03:49 |