![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiec męcze sie z wyszukiwarką juz chyba ze 3 dni. Wszysko działa, tylko chciałbym zeby działało trochę inaczej. Chodzi oto ze po znalezieniu plików sa tworzone linki w taki sposób : <a href=./plik.htm>./plik.htm</a> , a ja potrzebuje aby wyglądały one w taki sposób : <a href=plik>Plik</a>. Mam nadzieje że znajdzie sie tu ktoś na tyle miły, aby nie odesłał mnie do manuala, lecz zrobił to oco proszę. Po niżej pliki źródłowe.
szukaj.htm [xml:1:c03b204417]<FORM action=page/szukaj2.htm method=post target=_blank> Szukaj:<INPUT name=szukane> <INPUT type=submit value=Go!> </FORM>[/xml:1:c03b204417] szukaj2.htm [php:1:c03b204417]<?php include("f.php"); if(isset($szukane) && $szukane != '') { $szukane = ereg_replace("[*.$/]", "", $szukane); $szukane_slowa = split(" ", $szukane); array_unshift($szukane_slowa, $szukane); $ile_slow = count($szukane_slowa); unset($szukane); $pliki = drzewko("."); $czytelne = czytelne($pliki); unset($pliki); sort($czytelne); foreach($czytelne as $plik) { $id_pliku = fopen($plik, "r"); $zawartosc = fread($id_pliku, filesize($plik)); for($i=0; $i < $ile_slow; $i++) { if(ereg($szukane_slowa[$i], $zawartosc)) { $trafienia[] = $folder . $plik; } } fclose($id_pliku); } if(!isset($trafienia)) { echo "Niestety nie znaleziono nic co by pasowało do twojego zapytania. Powrót"; } else { $trafienia = array_unique($trafienia); sort($trafienia); foreach($trafienia as $pojedyncze) { echo"<a href=http://www.nhs.kom.pl?id=$pojedyncze>$pojedyncze</a><br>"; } } } else { echo "Przecież chciałeś czegoś szukać! Powrót"; } ?>[/php:1:c03b204417] f.php [php:1:c03b204417]<?php function drzewko($folder) { global $pliki; if($folder != "/") { $folder .= "/"; } $id_f = opendir($folder); if($id_f) { while($plik = readdir($id_f)) { if($plik == '.' || $plik == '..') { continue; } if(is_dir($folder . $plik)) { drzewko($folder . $plik); } else { $pliki[] = $folder . $plik; } } closedir($id_f); } return $pliki; } function czytelne($spis) { $rozszerzenie[] = "htm"; foreach($rozszerzenie as $roz) { $dl_roz = strlen($roz); foreach($spis as $plik) { if(substr($plik, -$dl_roz) == $roz) { $wynik[] = $plik; } } } return $wynik; } $link = basename ($pojedyncze); $link = basename ($pojedyncze,".htm"); ?>[/php:1:c03b204417] P.S : Da się otworzyc okno formularza o określonych wymiarach (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) [/i] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
foreach($trafienia as $pojedyncze)
[php:1:51a5212b99]<?php { $pojedyncze=basename($pojedyncze, '.html'); echo "<table width=300><tr><td bgcolor=#1E5A1E> <a href=$pojedyncze>$pojedyncze</a><br> </td></tr> </table> "; ?>[/php:1:51a5212b99] Oczywiście tabele nie są potrzebne. Tylko jeden problem, pliki muszą mieć takie samo rozszerzenie, jeśli masz pliki różnych typów np. htm, html, php itp.. to jest pronlem. Ja przynajmniej na razie nie wiem jak go rozwiązać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:14 |