![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tą klasą a mianowicie próbuje to zainstalować ale nie wiem gdzie mam skopiować zawartość plików class.phpmailer.php oraz class.smtp.php, a nie chciałbym sobie czegoś popsuć w ustawieniach serwera, więc jakby ktoś mógł mi powiedzieć gdzie mam to skopiować będę wdzięczny.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już prawie działa wyskoczyły mi tylko 3 błędy
tu jest coś ze ścieżka i z plikiem class.smtp.php(nie wiem gdzie go umieścić) a z trzecim to już na dobre nie mam pojęcia a mój plik którym to wysyłam wygląda tak Kod <?php require("class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->IsSMTP(); // send via SMTP $mail->Host = "smtp.googlemail.com"; // SMTP servers $mail->SMTPAuth = true; // turn on SMTP authentication $mail->Username = "kolliegs"; // nie wiedziałem co tutaj wpisać więc wpisałem login mailu $mail->Password = "moje hasło"; // tutaj wpisałem hasło do maila $mail->From = "kolliegs@gmail.com"; $mail->FromName = "WITAM"; $mail->AddAddress("mail na który wysyłasz"); $mail->AddReplyTo("kolliegs@gmail.com"); //tutaj też się zastanawiałem co wpisać więc wpisałem maila $mail->WordWrap = 50; // set word wrap $mail->IsHTML(true); // send as HTML $mail->Subject = "FIRST EMAIL"; $mail->Body = "This is the <b>HTML body</b>"; $mail->AltBody = "This is the text-only body"; if(!$mail->Send()) { echo "Message was not sent <p>"; echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; exit; } echo "Message has been sent"; ?> EDIT: ok wstawiłem ten plik class.smtp.php do tego samego folderu i teraz wyświetla się coś takiego
Ten post edytował KolegS 14.05.2007, 15:44:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 05:25 |