![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w index.php
echo "<center><table width="800" > <tr><td bgcolor=#bbbbff width="150" valign="top">"; if($action =="pokaz_rys") { include("pokaz_r.php"); } echo "</td> <td bgcolor=#00aaff width="650">"; if($action == "rysunek") { include("rysunek.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; i dowoluje sie do tego index.php w taki sposob print("<a href="index.php?action=rysunek&action=pokaz_rys&numer=1&edycja=2"> klik</a>"); numer=1 ma byc przekazane do rysunek edycja=2 ma byc przekazane go pokaz_rys i okazuje sie ze taki link nie dziala (pewnie dlatego ze jest uzyte 2 razy action) jak sie mam do tego zabrac zeby to dzialalo tak jak ja chce ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak sie mam do tego zabrac zeby to dzialalo tak jak ja chce ?
A jak chcesz? Bo nie rozumiem chcesz, żeby naraz wykonał action=pokaz_rys i action=rysunek? Jeżeli tak to zrób tak: Kod if($action =="pokaz_rys")
{ include("pokaz_r.php"); } echo "</td> <td bgcolor=#00aaff width="650">"; if($action == "rysunek") { include("rysunek.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; if($action == "all") { include("rysunek.php"); include("pokaz_r.php"); } echo "</td></tr></table></center>"; Albo jeżeli action ma mieć dwie różne wartości to zrób np. action=rysunek i action2=pokaz_rys, bo nie możesz wysłać action=costam&action=costam2 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:54 |