![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie, chciałbym się z Wami podzielić pewną koncepcją. Mianowicie zablokował dostęp do mojej strony (http://www.bernas.com.pl) dla użytkowników Internet Explorera. Pojawia się stosowany komunikat.
Jak wejdziecie to od razu jest news na ten temat oraz treść komunikatu. Jestem ciekaw, co o tym sądzicie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cienki1980
To zależy od specyfikacji klienta. Załóżmy, że ma wymagania, które szybciej da się napisać z użyciem DOM Level 2 (MSIE nie obsługuje). W takiej sytuacji tłumaczę mu, że taniej jest zainstalować darmowe oprogramowanie i zaoszczędzić na pisaniu kodu w stylu:
zwykle się zgadza w końcu dla niego jest taniej, bo w końcu jednorazowa instalacja FF (nawet na tylu stanowiskach) nie jest tak kosztowna. PS: Mimo, że jesteś moderatorem: Cytat (...) Z tego tekstu to mogę tylko wywnioskować, że pisałeś dla "klientów" niezbyt dużych (...) ten cudzysłów mogłeś sobie darować. Nikt nie lubi być traktowany protekcjonalnie. W końcu to tylko wymiana poglądów, a nie licytowanie się kto napisał większą aplikację albo kto ma większych klientów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.. PS: Mimo, że jesteś moderatorem: ten cudzysłów mogłeś sobie darować. Nikt nie lubi być traktowany protekcjonalnie. W końcu to tylko wymiana poglądów, a nie licytowanie się kto napisał większą aplikację albo kto ma większych klientów. Wybacz, jeżeli poczułeś się potraktowany protekcjonalnie nie to było moim zamierzeniem. Po prostu wiem z doświadczenia, że nie można poważnemu, dużemu klientowi narzucać określonej przeglądarki. Sam nie raz na tym się łapałem bo pisząc części systemu sprawdzałem je na lokalu ( czytaj na FF ) a potem się okazywało, że nie działa poprawnie to w IE. I niezależnie od tego, czy klient używa IE czy FF musiałem to poprawić, bo taka była polityka firmy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:05 |