![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Witam. Mam prośbę. Mógł by mi ktoś powiedzieć jak zrobić blokadę odsyłacza tak, aby z każdego komputera można było kliknąć na niego tylko raz na godzine?? tzn. jeżeli ja ze swojego klikne to żeby sąsiad już nie mógł przez godzine. Jak to zrobić? Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o JS to możęsz użyć setinterval który będzie wykonywał daną funkcje X co dany czas .
Funkcja X będzie sprawdzać czas i odpowiednio blokować lub nie blokować link. Możesz równierz ją połączyć z AJAXem. Jedynym minusem urzycia JS jest to, iż ktoś może wyłonczyć obsługe js i już nie będzie blokować... także chyba najlepsze będzie użycie JS i PHP, gdy JS będzie włączone to będzie sie blokowaniem zajmować JS, natomiast gdy będzie wyłączone, to poprostu PHP nie wyświetli linku Ten post edytował misiek172 10.05.2007, 20:29:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 08:26 |