![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam.
Szukam materiałów na temat wydajności PHP oraz zużycia pamięci. Szukałem na googlach i sporo tego znalazłem, jednak wolę polegać na osobach, które się na tym znają. Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, różnice w przechowywaniu danych w postaci plików XML lub w bazie danych oraz podobne do powyższych tematy. Mam wyrobione zdanie na temat wydajności, jednak chciałbym je skonfrontować z ludźmi, którzy w tym siedzą. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, [...] Cytat Jak już pisałem mam już wyrobione zdanie na ten temat, jednak nie jestem osobą nieomylną i dlatego chciałem zweryfikować swoją wiedzę Tu nie ma mowy o wyrobieniu zdania, te wielkosci sie mierzy, tworzysz rekurencyjnie tablice w tablicy i czekaz az ci php padnie, albo pamiec sie skonczy itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Tu nie ma mowy o wyrobieniu zdania, te wielkosci sie mierzy, tworzysz rekurencyjnie tablice w tablicy i czekaz az ci php padnie, albo pamiec sie skonczy itd. No wlasnie, nie mozna miec zdania na ten temat, to nie jest jakieś luźne zagadnienie typu "czy lubisz lody orzechowe?", to trzeba udowodnic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:15 |