Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wydajność, zuzycie pamięci, itp, Szukam materiałów
batman

Grupa: Moderatorzy

Witam.

Szukam materiałów na temat wydajności PHP oraz zużycia pamięci. Szukałem na googlach i sporo tego znalazłem, jednak wolę polegać na osobach, które się na tym znają.

Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, różnice w przechowywaniu danych w postaci plików XML lub w bazie danych oraz podobne do powyższych tematy.

Mam wyrobione zdanie na temat wydajności, jednak chciałbym je skonfrontować z ludźmi, którzy w tym siedzą.

Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, [...]

Cytat
Jak już pisałem mam już wyrobione zdanie na ten temat, jednak nie jestem osobą nieomylną i dlatego chciałem zweryfikować swoją wiedzę

Tu nie ma mowy o wyrobieniu zdania, te wielkosci sie mierzy, tworzysz rekurencyjnie tablice w tablicy i czekaz az ci php padnie, albo pamiec sie skonczy itd.
+Quote Post
domis86

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Cytat(dr_bonzo @ 7.05.2007, 16:07:24 ) *
Tu nie ma mowy o wyrobieniu zdania, te wielkosci sie mierzy, tworzysz rekurencyjnie tablice w tablicy i czekaz az ci php padnie, albo pamiec sie skonczy itd.

No wlasnie, nie mozna miec zdania na ten temat, to nie jest jakieś luźne zagadnienie typu "czy lubisz lody orzechowe?", to trzeba udowodnic.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:15